gdzie można będzie wkrótce spotkać ułanów Szwadronu Niepołomice
Moderator: Moderatorzy
przez Lucas » 16 mar 2010, o 10:05
Zapraszam do odwiedzenia głównej strony
www.ulani.pl a w na niej adresu
http://www.ulani.pl/index.php?str=sekcja&news_id=130 gdzie znajdziecie między innymi relację z Ogólnopolskich Zawodów Konnych w Lesznie, w których z powodzeniem startowali zawodnicy Szwadronu Niepołomice. Jak masz się czym pochwalić to się pochwal co niniejszym czynię. Wielu z nas, współczesnych kawalerzystów ochotników, nie ma już szans zająć się na serio sportem jeździeckim tym większy mam szacunek i podziw dla tych co sport jeździecki uprawiają czynnie i do tego odnoszą sukcesy. A po lekturze wskazanej powyżej przyznacie, że z Sekcji Sportowej naszej formacji możemy być dumni. Zapraszam Koleżanki i Kolegów z innych Stowarzyszeń Kawaleryjskich do opisywania tu na forum Waszych osiągnięć na niwie sportów jeździeckich. Nie chodzi mi tylko o „nasze” dyscypliny ale „w ogóle” o wszystkie. Jeszcze raz zapraszam.
-

Lucas
- Ułan VI

-
-
przez Piotrek » 16 mar 2010, o 11:58
A to są ułani Szwadronu Niepołomice jeżdżący konkurencje sportowe, czy jakaś osobna sekcja sportowa ze stajni w Niepołomicach?
-

Piotrek
- Ułan VI

-
-
przez Lucas » 16 mar 2010, o 12:04
Zasadnicze pytanie Piotrze - już wyjaśniam: W naszym Stowarzyszeniu Szwadron Niepołomice je Szwadron Niepołomice - tylko mężczyźni i tylko mundurowi. Oprócz Szwadronu mamy kilka komórek jeszcze: Sekcję Sportową, Sekcję Amazonek, Koło Przyjaciół Szwadronu Niepołomice i sekcję
http://www.ulani.pl czyli naszego Mariusza Górniaka. W ramach Sekcji Sportowej jeżdżą i cywilni członkowie naszego Stowarzyszenia i mundurowi. I jedni i drudzy mają na czaprakach oznaki przynależności do Stowarzyszenia i dlatego tak się nimi chełpimy - reasumując "nasi" oni są.
-

Lucas
- Ułan VI

-
-
przez elmijakke » 16 mar 2010, o 12:26
zazdroszczę tej sekcji, a ilu ułanów w sekcji sportowej hasa?
-

elmijakke
- Ułan VI

-
przez Lucas » 16 mar 2010, o 20:47
Dla ścisłości jeździło dwóch mundurowych: Andrzej Kita i Jan Znamiec (tylko oni posiadają konieczne licencje) - niestety na skutek wypadku Kolega Andrzej musiał "odpuścic" - mam nadzieję, że "szwadronowa młodzież" pełna ambicji i zapału postanowi w końcu dołączyć do Dowódcy. Ja już tylko będę im gorąco kibicował.
-

Lucas
- Ułan VI

-
-
Powrót do Aktualności w barwach 8 PU, czyli...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,