Moderatorzy: Staszek, Moderatorzy
przez Lookas » 7 lip 2008, o 11:33
Czołem:)
Czy ktos z Kolegów ma i może zamieście na forum fotki wiadra brezentowego? WT ukazału się w nPK i mam je u siebie, na tomiast chetnie wyposazyłbym sie w ten element. Zanim jednakże zdecyduję się na własnoręczny wyrób, chetnie obejrzałbym fotki z natury, bo jakoś do tej pory, mimo,ze widziałem stroczone, nigdy nie miałem w rekach tego wiaderka:)
No i pytanie o karmiak. Czy ktos ma i mógłby sie pochwalić/podzielić fotkami:)
POZDRAWIAM
-

Lookas
- Ułan VI

-
-
przez Maciej Sekuła » 8 lip 2008, o 21:04
Czołem !!!! jeśli chodzi o karmiak to kolega Piotrek umieszczał chyba na moim poście zdjęcia woreczków i na kolejnym zdjęciu widnieje właśnie karmiak, podaję link
karmiak
a co do wiadra brezentowego (chyba replika) to mam go u babci jeśli go odnajdę to zrobię parę fotek i udostępnię, ale jeśli chodzi o replikę takiego wiadra to bardzo ciężko ze względu na płótno którego sie nie produkuję bardzo grubo utkany splot takiego jeszcze nie widziałem (; i nie mogę dostać. Robiłem testy na mim i rzeczywiście po nalaniu wody robi się sztywny, przecieki były ale tylko na szwach ale były w stylu kapania kropel a nie ciurkiem tak ze koń może w spokoje się z niego napić:). Pozdrawiam Maciej S.
[ Dodano: Wto Lip 08, 2008 9:05 pm ]
A co do karmiaka to mogę zmierzyć i podać wymiary . Pozdrawiam Maciej S.
-

Maciej Sekuła
- Ułan VI

-
-
przez Lookas » 8 lip 2008, o 21:48
serdeczne dzięki:) Osioł jestem i sklerotyk, faktycznie Piotr ma karmiak:)
Co do brezenty, czasem można zdobyc taki ze starych polowych 10os namiotów. W niektórych magazynach harcerskich zdarzają sie poniewierać takie podarte starocie, które żal wyrzucić:) Znam jeden taki magazyn, może coś uda się wycyganić. A o fotki pięknie sie usmiecham:) Im więcej tym lepiej. Moga byc duże ( wówczas poproszę na priv) a ja juz je obrobie i zamieszcze dla ogólnego dobra:)
POZDROWIENIA
-

Lookas
- Ułan VI

-
-
przez Ułan świętokrzyski » 9 lip 2008, o 20:38
U nas Roch Kowalski ma przytroczone takie wiadro. Ale to Bartek Litwiński widzi go częściej!
-

Ułan świętokrzyski
- Ułan VI

-
-
przez Lookas » 16 lip 2008, o 16:00
p[onownie uśmiecham sieo fotki wiadra. Może ktos mógłby jednak mnie wspomóc??
z góry dzieki:)
-

Lookas
- Ułan VI

-
-
przez Lach » 16 lip 2008, o 16:08
Jak mowi Ulan z Pacanowa ze Bartek Litwinski takie ma obok siebie to sie do niego zwroce i jak bedziemy sie widziec to moze bede mial mozliwosc pomierzenia i zrobienia zdjec wiadru.
A widziec sie chyba bedziem na dniach.
-

Lach
- Ułan VI

-
-
przez Bartek » 29 lip 2008, o 11:36
Pracuje nad Rochem by wiadro obfocic. Ma je tez Pawel Brosch. Ktoregos złapie na kadrówce. Kolega Artur z Zamoscia ma tez zdjecia z muzeum (bodajze w Krasniku) gdzie robil dokumentacje zdjeciowa wiadra. Czekajcie cieprpliwie. pozdrawiam
-
Bartek
- Ułan VI

-
-
Powrót do Rząd Kawaleryjski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,